Minden, amit a műanyag ablakokról tudni akart

 

Minden, amit a műanyag ablakokról tudni akart

Modern korunk egyik legnépszerűbb új terméke, amely szinte vírusként futott végig az új és régebbi építésű házakon, hogy új külsőt kölcsönözzön nekik, egyértelműen a műanyag ablak. Mostanra ott tartunk, hogy bármerre járunk, mindig ezeket az általában fehér kereteket látjuk, járjunk családi ház, középület, vagy boltok mellett. Sokakat érdekelhet, mi is ennek a pontos oka. Ebben a cikkben ezt igyekszünk feltárni!

Ez a felkapottság, ami most ezt a terméket jellemzi több okra is visszavezethető, de kezdjük azzal, ami a legtöbb ember fantáziáját megragadja: az ára, és az, amit ezzel szemben adni képes. Régen, amikor bejöttek ezek a típusú termékek, drágának számítottak, így nem engedhette meg mindenki magának, hogy műanyag ablakot szereltessen otthonába. Leggyakrabban a közintézmények: iskolák, hivatalok, falazatában találkozhattunk velük, azonban mára ez a helyzet odáig szelídült, hogy ez a legjobb hő és hangszigetelést kínáló legolcsóbb nyílászáró a piacon.

Gyártása egyszerű, előre gyártott profilokból készül a tok és a nyílók is, amelyekbe acélmerevítés kerül, a görbülést megelőzendően. A profilokat méretre vágják, majd összeforrasztják. Így ölt testet a műanyag ablak.

Minden nyílóban minimum két üveglap kap helyet, azonban ez a szám - ahogy a nyíló kamráinak száma is - a szélességgel nőhet. A lapok maguk is jól szigetelnek, azonban a közéjük kerülő nemesgáz gondoskodik arról, hogy a hő áteresztés a lehetséges minimumra csökkenjen. Hasonló feladatot lát el a kamrák belsejébe zárt levegő is.

A termékek elérhetőek fehér színben, azonban nem sokan tudják, hogy nem ez az egyetlen lehetőségük. A termék kaphat barna színt, és fa erezetet idéző burkolatot is, ha esetleg attól félnénk, hogy elveszíti azt a természetes, rusztikus kinézetét. Ezt nem árt észben tartani, hiszen sokan pont a modern formája és színe miatt óvakodnak ettől a nyílászárótól.

Ha váltani szeretnénk, mindenképp érdemes elgondolkodni azon a sok előnyön, amivel ez a típusú termék rendelkezik. Ha elhatároztuk magunkat, érdemes árajánlatot kérni, hogy tisztában lehessünk a pontos költségekkel. Nem sok választ el minket a jövő ablakától, ne habozzunk!

vissza