A 3 rétegű ablak előnyei

 

A 3 rétegű ablak előnyei

Jelenleg még nem ez a legelterjedtebb formája a műanyag nyílászáróknak. A leggyakrabban két üvegréteggel találkozhatunk, ritka az, amikor közelebbről megvizsgálva 3 rétegű ablak kerül a szemünk elé.

A legpozitívabb tulajdonsága, hogy jobban szigetel a két üveglappal rendelkező műanyag ablaknál. Önmagában a profil, ami körül fogja az üvegeket, légkamrákkal rendelkezik. Ugyanez az elv valósul meg az üvegek között is, leszámítva, hogy itt nem levegőt, hanem nemesgázt használnak a szigetelésre, ugyanis a kialakításnak köszönhetően innen nem tud elszökni a levegőnél könnyebb anyag. A különbség a két kialakítás között, hogy 3 rétegű ablak esetében szélesebb az a terület, amely szigetel.

A cégünk által használt Kömmerling profilok tökéletesen alkalmasak mind a két, mind a három üveglapos kialakításra. A gyakorlatban ez úgy valósul meg, hogy a keretnek szánt profilba beillesztik az üvegeket, közéjük távtartó fémlapokat helyeznek el. Általában 12 milliméter széles légrést alkalmaznak, keskenyebb műanyag profiloknál előfordulhat ennél kisebb megoldás. Ehhez a mérethez adódik még hozzá maga az üveglap vastagsága, amely darabonként 4 milliméter.

Ha passzívházat szeretne kialakítani, számolnia kell azzal, hogy a 3 rétegű ablak is felkerül a beszerzendő dolgok listájára. A passzívházakról azt érdemes tudni, hogy nagyon komoly követelményeket határoznak meg velük szemben. A bent lévő hőmérsékletet a legkevésbé szabad kiengednie, valamint a ház visszamelegítéséhez szükséges energiamennyiségnek is minimálisnak kell lennie. Természetesen nem csak a nyílászárókat kell szigetelni, hanem a falakat is. Ilyen épületeket egyszerűbb építeni, mint átalakítani a már meglévő házakat, de erre is van lehetőség.

Szerencsére nincs akadálya annak, hogy használhassuk az otthonunkban ezt a kivitelt. Egy átlagos épületben a nagy felületű falnyílásokba érdemes ilyen termékeket elhelyezni, mivel ez a ház gyenge pontja szigetelés szempontjából. Télen meghálálja a bizalmunkat, nem csak a hőérzet, de az anyagiak szempontjából is. Győződjön meg róla saját szemével bemutatótermeinkben!

vissza