Miért ennyire vonzóak a műanyag ablakok?

 

Miért ennyire vonzóak a műanyag ablakok?

A városban való séta közben gondolkodott már azon - a rengeteg ház falában megjelenő egyszerű fehér kereteket, és letisztult formájú nyílókat figyelve -, hogy miért vált ennyi ember mostanában műanyag ablakra? Nem érti, mi lehet ennyire megragadó egy ilyen egyszerű kinézetű nyílászáróban? Engedje meg, hogy adjunk némi tájékoztatást, ami talán segít megérteni a fentieket.

Ezek a típusú ablakok nem túl régen vannak a piacon, de mégis hatalmas utat jártak be. Kezdetben a vásárlók bizalmatlanul és ódzkodva álltak hozzájuk, hiszen valami nagyon régi és nagyon jól bejáratott szerkezet, a faablak lecserélésének céljából jöttek létre. Emellett drágák is voltak, így a legtöbb ember meg sem engedhette magának, hogy ilyet vegyen.

A tömeggyártás mindezt megváltoztatta: az árak odáig süllyedtek, hogy ma már jobban megéri egy ilyen típusú termékre beruházni, mint fából készült társaira, a minőség pedig csak javult az első megjelenés óta. Ezek az új darabok már nem drágulnak tovább.

Anyaguk nem öregszik el, nem válnak gyengévé. A környezetvédők legfőbb gondja a műanyagokkal, hogy nem bomlanak le. Gondolkodjunk csak! Hiszen ez tulajdonképpen azt jelenti, hogy a környezeti tényezők nem tesznek benne kárt. Pont e miatt tökéletes alapanyag a nyílászárók gyártásához.

Emellett, a megváltozott trendek hatására divatba jöttek az egyszerű, modern formák, a praktikum a kinézet felé emelkedett, amit tegnap még snassznak neveztünk volna, mára már szinte trendi műalkotás. Nincs ez másképp ezekkel a termékekkel sem, hiszen az építészetben is hódít a modern stílus, ahhoz pedig nem mennek a régies, rusztikus ablakok, csak a fehér, erős, robosztus keretek.

De érhető, ha ez még nem elég meggyőző. Árak és kinézet? Ugyan már! Nagyon tüzetesen keresgélve talán találhatnánk hibát a műanyag termékekben, de, van valami, amiben garantáltan verhetetlen: ilyen árral, ilyen kompetens hőszigetelést máshol lehetetlen találni. Már a legegyszerűbb, legolcsóbb ilyen termék is súlyos ezer forintokat spórolhat meg nekünk télvíz idején.

Nem meglepő, hogy a passzív házakban kifejezetten csak műanyag nyílászárók használhatóak, hiszen csak ezek tudnak olyan hőszigetelést biztosítani, hogy ne legyen szükség fűtésre. Azonban ha nekünk nem hisz, tapasztalja meg saját maga! Higgye el! Ha egyszer ilyen ablakokra vált, többé nem akar mást.

vissza