Hogyan kerül a Kömmerling ablak az otthonába?

 

Hogyan kerül a Kömmerling ablak az otthonába?

A Kömmerling profilt használó nyílászárók hosszú utat tesznek meg, míg eljutnak az ember otthonába.

Magukat a profilokat Németországban állítják elő. Ezek 70, 76 vagy 88 milliméter szélességűek. Belsejük nem tömör műanyag; kamrás kialakítást használnak a készítők, ugyanis ez jobban tud szigetelni. Ez a szerkezet rovására mehetne, azonban, hogy ezt kiküszöböljék, a belsejében egy vastag fémmerevítés is helyet kapott, amely már gondoskodik arról, hogy ne deformálódjon az anyag.

Ez kerül később kiszállításra a világ számos pontjára, többek között Magyarországra is. Országunkban található egy összeszerelő üzem, amely méretre vágja, összehegeszti, valamint megfelelő méretű üveglapokkal egészíti ki leendő nyílászárót.

Itt jönnek képbe a forgalmazó cégek. Mindenki más gyártóra esküszik, mi a Kömmerlinget részesítjük előnyben. Ennek több oka is van: nagy tapasztalattal rendelkeznek a gyártási folyamatokat illetően; mindig magas minőségű termékeket állítanak elő; ügyelnek a környezettudatosságra; nem csak egyféle mérettel foglalkoznak.

Ha megvan, kitől szeretnénk vásárolni, előtérbe kerülnek a számok. Mi mekkora? Cégünk Debrecen területén ingyenesen méri fel a falnyílások méretét, míg Budapesten 3000 forintért, amely megrendelés esetén beleszámít a végösszegbe. Természetesen mi is megpróbálkozhatunk a leméréssel, azonban biztonságosabb, ha szakemberek végzik el ezeket a teendőket is.

A méretek és egyéb, kiegészítő igények felmérése után (milyen funkciókkal rendelkezzen, szükség lesz-e redőnyre és szúnyoghálóra, két vagy három üveglap kapjon helyet a szárnyban) az információkat továbbítjuk az összeszereléssel foglalkozó üzemnek. Ők elkészítik a kért darabokat, ellátják védőfóliákkal, majd elszállítják őket a forgalmazó céghez.

Ezután már csak a beszerelési időpontot kell kitűzni. A Kömmerling műanyag ablak utolsó útjára indul ezalkalommal, és a megérkezést követően végre megpihenhet. A behelyezést követően biztosak lehetünk abban, hogy ezután hosszú időn át nem kell foglalkoznunk ablakcserével.

vissza