Mi fán terem egy ablak?

 

Mi fán terem egy ablak?

Igen abszurdnak tűnhet ez a kérdés, hiszen ki nem ismerné őket? Ha valaki házat épít, egyértelmű, hogy a lakás szerves része lesz az ablak. Igen ám, de nem mindegy, hogy milyen típusú, formájú és színű darabot választunk. Ja, hogy adott a választás lehetősége? - mondják most sokan. Persze, ha az ember elég körültekintően választ magának, igazi egyedi nyílászárókat kaphat, igen vonzó áron.

Már az elején szögezzük le, hogy napjainkban leginkább két lehetősége van a vásárlóknak. Az egyik az, hogy megveszi a régimódi, de masszív fából készült termékeket, ami valljuk be, a pénztárcánknak nem feltétlenül kedvező.Igen drágák, ráadásul, ha nem igazi szakemberrel készíteti el az ember a kívánt termékeket, könnyen pórul járhat.

A másik lehetőség, hogy műanyag ablak vásárlására adja a fejét, ami amellett, hogy praktikus, ugyanolyan masszív, mint a fából készült társa, az ember pénztárcája pedig sokkal vastagabb marad a vásárlás után. Ezt ki ne szeretné?

Sok különböző típusú nyílászáró érhető el jelenleg a piacon, melyeket különböző szempontok szerint szoktak csoportosítani. Az egyik ilyen, hogy miként nyílik ki a szárny. Van amit nyitni és buktatni lehet. Ez attól is függ, hogy milyen vasalat van benne.

Persze megoldható mindkettő ugyanabban a termékben, ezek a kor népszerűbb darabjai. Árban különösebb különbség nincs. Egyedi igényeket is ki tud elégíteni egy ablak, például, lehet alakos, ami különböző, egyedi formákat rejt magában, úgy, mint a kör, háromszög, trapéz, vagy bármilyen egyedi forma.

Amit mindenképpen érdemes szem előtt tartani, hogy a házak ablaknyílásai eltérő méretűek lehetnek. Vannak olyan emberek, akik úgy gondolják, teljesen jó dolog használtan nyílászárót venni, holott, ez a valóságban igen sok akadályba ütközhet. Ha túl nagy, akkor a falnyílást kell kibővíteni, ha pedig kicsi, akkor falazni kell. Jön a sok költség hegyre-halomra.

Ezért érdemes mindig felmérést igényelni az egyes megrendelések előtt. Ez Debrecenben teljes mértékben díjmentes, Budapesten alig pár ezer forint mindössze, ami a vásárlást követően jóváíródik a végösszegben. Amennyiben további kérdése lenne leendő nyílászárójával kapcsolatban, annak formájával, színével kapcsolatban keressen fel minket bizalommal.

vissza