Milyenek nálunk a műanyag nyílászáró árak?

 

Milyenek nálunk a műanyag nyílászáró árak?

Önmagában is lehetőség van beszélni a műanyag nyílászáró árakról, azonban érdemes egy kicsit átfogóbb képet megtekinteni, mielőtt sokallanánk, vagy éppen meglepően olcsónak titulálnánk az ilyen típusú termékeket.

Az elmúlt században az ablakok kerete és tok része fából készült, mivel ez volt a legkönnyebben elérhető, és legolcsóbb megoldás. Funkcióját tökéletesen betöltötte: megtartotta az üveglapokat, és szigetelte a házak belső terét a tőle telhető legjobban.

A fát szinte minden esetben lefestették, hogy a kintről érkező égi áldás során kevésbé károsodjon az anyag. Azonban az idő múlásával a festék lepattogzik, és ha nem figyel rá az ember, sajnos a fa elindult azon az úton, amely során elkerülhetetlenné válik az ablakok cseréje.

Napjainkban a fa helyett műanyagot használnak a legtöbb helyen, ha nyílászáróra van szükség. Ez az anyag ugyanis nem igényel festéket és odafigyelést, a víztől sem dagad be vagy deformálódik el.

Egyedül a rákerülő szennyeződés látszódik meg rajta, azonban egy fehérre festett fa ablaknál is fennáll ez a probléma. A műanyag ebben a helyzetben is jobban teljesít, mivel az elöregedett fánál előfordulhat, hogy szálkák vagy felváló festékdarabok állnak ki a felszínből, és ez akadályozhatja a takarítást.

A műanyag nyílászáró árak meglepően versenyképesek,  ha azt vesszük figyelembe, milyen szigetelési teljesítményre képesek. Azonban a gyártási folyamatok letisztulásának hála ez az ár képes alacsonyan maradni a jó minőségű fa termékekkel szemben.

Innentől kezdve már csak az a kérdéses, hogy mekkora ablakra van szükségünk, mivel az árat ez is jelentős mértékben befolyásolja. Sok esetben a méretet nem mi határozzuk meg, hiszen ablakcsere esetében egy meglévő ház falnyílásaihoz kell igazodni.

Rövid kitérőt kell tennünk a bejárati, erkély-, illetve teraszajtók felé. Ezeket manapság sok esetben hasonló módon készítik el, mint a műanyag ablakokat, a legnagyobb különbség, hogy más funkciót látnak el. Ezekre megrendelés esetén érdemes odafigyelni, ugyanis nem mindegy, hogy csak belül, vagy kívül is szükség van kilincsre.

Pontos műanyag nyílászáró árakért kérje Debrecenben ingyenes helyszíni felmérésünket, vagy keressen fel minket személyesen bemutatótermünkben.

vissza