Sajátkezűleg vagy szakemberrel… Fókuszunkban: az ablakcsere árak

 

Sajátkezűleg vagy szakemberrel… Fókuszunkban: az ablakcsere árak

Elérkezettnek látjuk az időt a nyílászáróink cseréjére, mert már nehezen záródnak, egy nagyobb szélfúvásnál mozog a függönyünk, mintha szellemek járnának az otthonunkban. A téli fűtésköltségeink pedig az egekbe rúgtak… Nincs mese, cserélni kell! De milyet válasszunk? És hogyan vigyük véghez? Mekkorára rúgnak az ablakcsere árak?

A választás a fa és a műanyag nyílók közt könnyű, hiszen az ár és a tartósság nagyon meggyőző. Ha műanyag ablakot választunk, akkor jóval kevesebb pussz költséggel kell számolnunk, mit a fa esetében; nincs szükség utólagos felületkezelésre, amit pár évente rendszeresen ismételni kell.

A tartós műanyag terméket még így is olcsóbban tudjuk megvásárolni. Az alap fehér szín esztétikailag is előnyös, beleillik minden homlokzati- és szobaszínbe és évek múlva sem sárgulnak be. Ha az igényeinknek inkább mégis a színes felel meg, akkor sincs probléma, mert számtalan színárnyalatban megvásárolhatjuk vagy akár fa hatásúban is.

A kamrák számában és az üvegek számában a szakértő kollégáink segítenek eligazodni, de érdemes minél több légkamrást és több rétegű üvegezést választani, mert annál nagyobb a hőszigetelő képesség.

Kiválasztottuk a házunk új szemeit, már csak az a nagy kérdés, hogyan is legyenek azok kicserélve, hogyan alakulnak manapság ablakcsere árak?

Megoldhatjuk sajátkezűleg, első pillanatban ez tűnik az olcsóbb megoldásnak, de csak míg végig nem gondoljuk. Eltöltünk egy csomó időt azzal, hogy próbáljuk ellesni a technikát videókból, leírásokból. Valószínűleg nincsenek meg a kellő eszközeink, tehát azt meg kell vásárolnuk.

Nekiállunk… tapasztalat híján nagyon sok időt fog igénybe venni és a tökéletes végeredmény egyáltalán nem garantált. Közben jó eséllyel a falat is megrongáljuk, további költségeket csatolva a végső árhoz. És még a régi, elhasznált nyílót, a hulladékot is el kell vitetnünk.

Ezzel szemben egy szakember jön, hozza a szerszámait, pikk-pakk kicseréli; olyan gyorsan, hogy akár télen is elvégezhető ez a művelet. Nem roncsolja össze a falat, tökéletesen beállítja, eltűnteti akár a hulladékot is… és mintha ott sem lett volna, csak az új gyönyörű nyílászáróink mutatják, hogy valami történt.

Így, részletesen megnézve a munkát, elmondható, hogy a szakember nélkülözhetetlen partner, ha tökéletességre vágyunk hosszútávon, valamint így nem növekednek feleslegesen az ablakcsere árak sem.

vissza