• Műanyag nyílászárók Önnek...

    Műanyag nyílászárók Önnek...

    Műanyag ablakok és ajtók a Tisza Ajtó Kft-től már 15 éve

    Ajánlatot kérek

Mitől függnek az ablakok árai?

 

Mitől függnek az ablakok árai?

Manapság sokszor találkozunk olyan helyzettel, hogy ki kell cserélnünk egy nyílászárót, ami kiszolgálta az idejét, esetleg megsérült használat során.

Amikor ilyesmi történik, sok kérdés fordul meg az ember fejében: vegyek újat, vagy próbáljam meg ezt javíttatni? Ha újat veszek, miből legyen? Milyen legyen? És a legfontosabb: mennyibe fog ez nekem kerülni? Egyáltalán mitől függnek az ablakok árai? Ha ilyen helyzetbe került, ne féljen, megpróbálunk a segítségére lenni!

A javítást sajnos sok esetben kizárhatjuk – sőt érdemes is kizárnunk, mert egy régebbi nyílászáró, ami már leszolgálta az idejét, nem lesz olyan jó, mint újkorában. Sok esetben pedig a kár súlyosabb, mint amit még lenne értelme kezelésbe venni. Koncentráljunk hát inkább a cserére!

Az ablakok árai több tényezőtől is függnek, így okosabb lesz ezeket pontokba szedni, és külön-külön elemezni. A pontok a következők:

  • Az anyag:

Az első, amire talán gondolunk új nyílászáró vásárlásakor. Vajon fát vegyek, vagy tegyek próbát a műanyaggal? Mára a helyzet a régi fordítottja lett: a műanyag ablakok jobb minőségűek és olcsóbbak is, mint fából készült társaik, amelyek hasonló hő és hangszigetelést kínálnak. Az új gyártástechnológia bizonyított, és szinte verhetetlen, így érdemes a műanyag felé fordulnunk.

  • A méretek:

Az anyagaikat az is nagyban befolyásolhatja, hogy mekkora is lesz a készítendő termék, a nagyobb méret több anyagot igényel, így ez természetesen növeli az ablakok árait. A méretek a típust is megszabhatják, lehet több nyíló, vagy osztás kerül egy tokba, nagyobb felületet pedig lehet, hogy csak buktatni érdemes. Mindenképp hasznos lehet a helyszíni felmérés – amely cégünknél Debrecenben és környékén ingyenes.

  • Az extrák:

Az idők, amikor a műanyag nyílászárók még csak dísztelen, egyszerű fehér keretek lehettek, már rég elmúltak. Mára, a kilincsek máshogy néznek ki, a tok és a nyíló akár fahatást is kelthet, az üveg típusa is változtatható, a vasalatok adta végtelen lehetőségekről nem is szólva. Ezek mind változtathatják az árat, habár meglepő módon nem akkora mértékben, mint azt sokan hiszik.

Remélhetőleg, a cikk hasznosnak bizonyult az ön számára, azonban ne elégedjen meg ennyivel! Ha felkeltettük az érdeklődését, keresse munkatársainkat!

vissza

Megosztás

Szavazás

Ön mit vár egy ablakostól?

Szavazok

Gyakori kérdések

Tudok -e raktárról ablakokat vásárolni?

Nem tartunk raktárkészletet, minden nyílászárónk az egyedi igények alapján készül.

Mik azok a légkamrák, beépítési mélység, meg ilyenek?

A válaszokat itt találja.

Mennyi a nem standard méretű nyílászárók felára?

Nincs felára.

Nem lehet meggyorsítani?

Ebben nem tudunk segíteni, mert nem rajtunk múlik. Csak olyan határidőre vállaljuk az ablakok legyártását amit biztosan tudunk teljesíteni.

Hány év garancia van a műanyag ablakokra?

Műanyag nyílászáróinra 5 év garanciát vállalunk.