Van, ahol nem szép a műanyag ablak?

 

Van, ahol nem szép a műanyag ablak?

A műanyag nyílászárók térhódítása elvitathatatlan. az új építésű házakba már alapból műanyag ablak kerül, hiszen jobban ellenáll a környezeti hatásoknak, mint a hagyományos, fából készült verziók. Másrészt, aki régi ingatlanján hajt végre nyílászárócserét, jó eséllyel műanyagból készült termékeket vásárol. Ezeket is lehet már különböző színekkel rendelni, mégis a legelterjedtebb a fehér keret.

Ha figyelmes szemekkel járjuk az országot, és egy kicsit rákoncentrálunk az épületek nyílászáróira, olykor furcsa dolgokat vehetünk észre. Például egy vályogházat, melyen műanyag ablak került beépítésre. De legalább duplája az eredeti méretnek, ami jelentősen elcsúnyította a ház kinézetét. Minden bizonnyal a szoba világosabbá tétele volt a cél, és ez meg is valósulhatott, azonban a tulajdonos igen komoly esztétikai árat fizetett érte.

Vagy képzeljünk magunk elé egy régi parasztházat, nádtetővel, hosszú tornáccal és muskátlival a párkányon. Itt is elég illúzióromboló hatást lehet elérni a már messziről világító, vastag keretes műanyag nyílászáró beépítésével. Persze, ha jobban átgondolják, és egy sötétebb, például barna színű kerettel rendelik, akkor már jobban belesimul az összképbe, és nem fogják a lakókat a szájukra venni a faluban, hogy micsoda ízlésficamos városi emberek vették meg a Mari néni házát.

Nem csak régi házakat lehet elcsúfítani, mert a mai modern, szinte teljesen üvegfalú épületeken, bevásárlóközpontokon, irodaházakon is élesen elüt egy nyitható, fehér keretes nyílászáró. Valaki megvesz egy irodát a csillogó-villogó üvegpalotában, aztán nyáron rájön, hogy nem bírja sem a 35 fokos állott levegőt, sem a klímát. Nosza, jöhet a nyílászárós cég, jövő hétre legyen beépítve egy nyitható műanyag ablak.

Cég leszállítja az árut, nem nagyon válogat a vevő, mert már most is késő lenne, egy alapkivitel fehér kerettel, szakembergárda gyorsan falat kibont, nyílászárót beépít, megy dolgára. Emberünk elégedetten ül a levegős irodában, boldogan dolgozik, amíg hazafelé mentében fel nem pillant az irodaház oldalára. Egyből tudni fogja melyik az ő szobája.

Egy jól megválasztott, alaposan átgondolt nyílászáró nemcsak a funkcióját tölti be, de esztétikai ficamot sem okoz. Böngéssze honlapunkat, vagy fáradjon be bemutatótermünkbe, és szakértő kollégáink segítségével biztosan ki tudja választani a műszakilag és esztétikailag is kifogástalan műanyag nyílászáróját.

vissza