Változások a Premier Ablakrendszerek kínálatában

 

A Premier Ablakrendszerek Kft. áttért a német Veka nyílászáró profilokra.
Részletekről alább olvashat.

1.) A Veka és rendszereinek meghatározó előnyei

a. Legelőször is azt szeretnénk kiemelni, hogy – függetlenül attól, hogy a világ számtalan pontján folyik a Veka rendszerek extrudálása – a Premier Ablakrendszerekhez szállított, kizárólag RAL-A kategóriás profilok gyártása kivétel nélkül a Veka németországi központjában történik, amihez nem véletlenül ragaszkodtunk. A RAL-A kategóriás PVC profilok fő sajátossága a külső, látható profilfalak meghatározó vastagsága, amely nem lehet kisebb, mint 2,8 mm! Ez az egyik legfontosabb kritérium, ami megkülönbözteti a Veka rendszereket főbb konkurenseitől. Az átlagon felüli falvastagságnak köszönhetően a hegesztett profilsarkok szilárdsága legalább 15-20 %-al erősebbé válik, amelynek különösen fontos szerep jut a napjainkban egyre jobban terjedő, nagy tömegű háromrétegű üvegek teherhordásánál, a nyílászárók élettartamánál, statikai tulajdonságainál.

b. A másik nagyon fontos tulajdonsága a Veka cégcsoportnak annak szigorú minőségbiztosítási rendszere , fegyelmezett szállítási és logisztikai kultúrája, amely a termékeit feldolgozó gyártókat rugalmas, mindenkor kiszámítható beszállítóvá teszi viszonteladói környezetükben, vásárlói ügyfélkörükben. S ez nem csak a fehér, de a rendelkezésre álló ( lásd mellékelt információs mappa) színes profiltípusok mindegyikére ugyanúgy érvényes. A raktárról , fehér profilokkal azonos időben, szállítható standard színű, valamint a kiszámítható határidővel beszerezhető széles paletta különleges színű alapprofiljai biztosítják a mindenkor rugalmas, átlagnál rövidebb határidővel megvalósítható gyártói rendelkezésre állást.

c. A Veka termékpaletta szinte egyedülálló kiegészítőinek rendszere nem csak a tervezők, kivitelezők, s építészek munkáját könnyíti meg, de egyszerűbbé teszi a nyílászárók értékesítését, s az értékesítést követő beszerelését is a vevőnek biztosított egyedi lehetőségek által. 

2.

a. Comfortline – 70 AD: a Premier Ablakrendszerek magyarországi legnépszerűbb termékcsaládjának megfelelő helyettesítésére nagy figyelmet fordítottunk.  Ezen a szinten a korábbi Kömmerling alapprofilok alternatíváit a következő Veka típusok szolgálják: a 2301-es tok kiváltása a 101.284-es Veka tokkal / a 2311-es szárny kiváltása a 103.304-es ( eltolt síkú - egyenes szárny) valamint 103.327-es (félig eltolt síkú – kontúr szárny) Veka szárnyprofilokkal.
Fontos momentum, hogy a korábbiakkal ellentétben a 103.327-es kontúr szárny felár nélkül kerül a rendszerbe, amely az értékesítéshez és vevői választáshoz nyújt nagyobb „ízlésszabadságot”. A 103.327-es szárnyprofil integrálásával a
Comfortline+ rendszer lekerül a Premier termékpalettáról.

Termékcsalád-azonosságok:
háromrétegű üveg-rétegrendek befogadása ( max.42 mm)
TPS üvegszerkezetek
hegesztett gumitömítések szürke és fekete színben
azonos alapvasalat
azonos erősségű, 1,5-2 mm vastagságú merevítőtípusok alkalmazása
azonos értékesítési árak az adekvát profilok és terméktípusok esetében 
azonos színfelár-képzés, változatlan színpaletta
változatlan egyedi ( íves, alakos) felárak
anyagában színes, kétoldalon fóliás kivitel az alapprofilokból itt sem gyártható (kizárólag fehér alaptest létezik – kiváltása hasonló tok és szárnyak alkalmazásával, a szokásos felárral)
az egyedi típusok (toló-bukó és emelő-toló szerkezetek, bejárati és mellékbejárati ajtókm stb.) kivitele itt is az alapprofiltól eltérő rendszerekből készül a korábbi árképzésnek megfelelően csak a három alapprofil 101.284,103.304,103.327) esetében alkalmazunk hegesztett gumitömítéseket, minden egyéb profiltípusnál eredeti Semperit-gumitömítések (EPDM) kerülnek befűzésre

Termékcsalád-különbségek:
alacsonyabb tok –és szárnykeretegyüttes (2301/2311= 124 mm ----- 101.284/103.304 = 109 mm), 
nagyobb bevilágító felület: több fény, jobb ablak-hőszigetelés
kizárólag RAL-A kategóriában létezik: jobb statika, nagyobb sarokszilárdság, hosszabb élettartam az anyagában színes, kétoldalon fóliás termékek kiváltása felárképzésben és designe-ban azonos, viszont technikai megjelenésben, műszaki tartalomban eltérő profiltípusokkal történik (101.284 = 101.208 / 103.304 = 103.232 / 103.327 = 103.238)

b. Trendline – 70 MD: a Premier-Trendline termékcsalád népszerűsítésére, hazai elterjesztésére a továbbiakban sem kívánunk kevesebb figyelmet fordítani, mivel meggyőződésünk, hogy a maga kategóriájában egy egyedülálló rendszerről van szó, amely mind a mai napig kellő népszerűségnek örvend olyan meghatározó nyugat-európai országokban is ( Ausztria, Svájc, Olaszország, Dél-Németország), ahol a minőségi és technikai
pluszból nem kívántak lentebb adni, de ehhez egy megfizethető árú, egyedi terméket kerestek. A Trendline rendszerben a korábbi Kömmerling alapprofilok alternatíváit a következő Veka típusok jelentik: a 2601-es tok kiváltása a 101.276-os Veka tokkal / a 2615-ös szárny kiváltása a 103.277-es ( eltolt síkú - egyenes szárny) valamint 2611-es szárny kiváltása a 103.278-as (félig eltolt síkú – kontúr szárny) Veka profilokkal ( az új profilok megjelenítését a csatolt információs anyag rendszeráttekintőjében találják).

Termékcsalád-azonosságok:
háromrétegű üveg-rétegrendek befogadása ( max.42 mm)
TPS üvegszerkezetek
kizárólag eredeti Semperit-gumitömítések (EPDM) használata szürke és fekete színben
azonos, emelt biztonsági szintű alapvasalat
azonos erősségű, 1,5-2 mm vastagságú merevítőtípusok alkalmazása
azonos értékesítési árak az adekvát profilok és terméktípusok esetében ( kalkuláció a
jelenlegi árlista segítségével )
azonos színfelár-képzés
változatlan egyedi ( íves, alakos, alurátétes) felárak

Termékcsalád-különbségek:
alacsonyabb tok –és szárnykeretegyüttes (2601/2611=120 mm -- 101.276/103.278=108 mm ), nagyobb bevilágító felület: több fény, jobb ablak-hőszigetelés

A legnagyobb változás a Premier Prémiumline rendszer vonatkozásában történt. Ezt a termékcsaládot két önálló, ismertetőjegyeiben egymástól jól elkülöníthető ablakrendszerreválasztottuk szét.

c. Prémium -Softline: az egyik Prémium család a Veka Softline 82 MD bázisára épül, amely megjelenésében, műszaki paramétereiben a korábbi Kömmerling 88+ rendszerhez hasonlítható, annak minden releváns tulajdonságával bír. Mivel ez egy nagyon friss rendszer az európai nyílászárópiacon, ezért kínálati palettáján csak néhány konkurens gyártó szerepelteti, viszont népszerűsége a Veka tapasztalatai alapján – a benne rejlő nagyon jó ár-műszaki értékaránynak köszönhetően - hihetetlen ütemben növekszik. Mi sem titkoljuk, hogy a hazai piaci bevezetésétől azt várjuk, hogy ez a rendszer a Prémium és kommersz termékek között betöltse azt az űrt, amelyet a jelenleg kínálatban lévő konkurens rendszerek vagy a minőség vagy az ár oltárán beáldozni kényszerülnek. A Prémium Softline áldozatra kompromisszumra egyik vonatkozásban sem kényszerül, mert az egyedülálló minőségi és műszaki jegyekhez egyedülálló értékesítési árakat és hamisítatlan Premier gyártáskultúrát társít. A Premier rendszerpalettán a Softline 82 MD a korábbi Kömmerling
88+ termékcsaládot váltja úgy, hogy annak műszaki tulajdonságait teljes egészében megőrzi, viszont árképzése ettől kedvezőbben alakul. Ennek megfelelően az előző Prémium rendszer Kömmerling alapprofiljait a következő Veka típusok helyettesítik: a 6201-es tok kiváltása a 101.290-es Veka tokkal / a 6211-ös szárny kiváltása a 103.340-es Veka szárnyprofillal.

Termékcsalád-azonosságok:
nagyobb profiltípus-választék hozzáigazítva az egyedi igényekhez
háromrétegű üveg-rétegrendek befogadása ( max.52 mm)
TPS üvegszerkezetek
kizárólag eredeti Semperit-gumitömítések (EPDM) használata szürke és fekete színben
azonos, fokozott biztonsági szintű alapvasalat
azonos erősségű, 1,5-2 mm vastagságú merevítőtípusok alkalmazása
azonos színfelár-képzés
változatlan egyedi ( íves, alakos, alurátétes) felárak
teljesen egyező hő-és hangszigetelő képességek

Termékcsalád-különbségek:
kedvezőbb értékesítési árak
kizárólag RAL-A kategóriában létezik: jobb statika, nagyobb sarokszilárdság, hosszabb élettartam
nagyobb raktári alap-és különleges Veka-színválaszték, rugalmasabb szállítási határidőkkel
sokkal nagyobb profiltípus-választék hozzáigazítva az egyedi nemzetközi igényekhez is
7 levegőkamra a tokban, ezáltal keskenyebb beépítési mélységnél is azonos hőszigetelési értékek
hőszigetelt üveg alapesetben Ug= 0,6 W/m2K hőátbocsátási értékkel
termo-merevítők segítségével, hivatalosan bevizsgált passzív-ház értékek már Ug=0,6 W/m2K üvegezés esetén is ( Uf= 0,95 W/m2K --- Uw= 0,80 W/m2K)


d. Prémium-Alphaline : a Prémium kategória másik váltója a Veka Alphaline 90 MD profilrendszer, amelyhez hasonló a korábbi Premier termékválasztékban egyáltalán nem szerepelt. A Prémium-Alphaline nyílászárócsalád már önmagában is olyan stílusjegyek, illetve műszaki-technikai tulajdonságok sorát vonultatja fel, amelyek méltán emelik a prémium osztályon belül is a legjobbak közé. Ezen a Prémium szinten jelenleg valóban csak néhány konkurens termék szerepel, de azok jelentősen magasabb értékesítési árszintjükkel messze elmaradnak a Prémium-Alphaline által nyújtott előnyöktől. A rendszer árképzésében
teljesen adekvát az eddigi a Kömmerling 88+ ablakrendszer elemeivel, s így tulajdonképpen változatlan áron egy hihetetlen karakterisztikával, s átlagon felüli műszaki paraméterekkel rendelkező nyílászárót kínálunk az ebben a kategóriában keresgélő vásárlórétegnek.
Továbbá a Veka Alphaline 90 MD rendszer birtokában van egy olyan opciónak, amely egy utólagos, a merevítővas előtti kamrába történő „szigetelő mag” behelyezésével egyiejűleg teljesíti a passzívház rendszer elvárt értékeit, s amelyről a Veka cég hivatalos igazolással is rendelkezik. A korábbiakkal ellentétben, mivel az eredeti merevítővas a szerkezetben marad, már nem szükséges a rendszer utólagos külső merevítése alumínium-rátéttel. A korábbi Kömmerling 88+ adekvát profiljait a következő Veka típusok helyettesítik: a 6201-es tok kiváltása a 101.236-os Veka tokkal / a 6211-ös szárny kiváltása a 103.312-es Veka szárnyprofillal 

Termékcsalád-azonosságok:
háromrétegű üveg-rétegrendek befogadása ( max.52 mm)
TPS üvegszerkezetek, Ug= 0,5 W/m2K alapértékekkel
kizárólag eredeti Semperit-gumitömítések (EPDM) használata szürke és fekete színben
azonos, fokozott biztonsági szintű alapvasalat
azonos erősségű, 1,5-2 mm vastagságú merevítőtípusok alkalmazása
azonos színfelár-képzés
változatlan egyedi ( íves, alakos, alurátétes) felárak alapesetben változatlan hő-és hangtechnikai tulajdonságok
teljesen azonos tok –és szárnykeretegyüttes (6201/6211 = 118 mm ---101.236/103.312= 118 mm), azonos hő-és hangszigetelő képességek 6 levegőkamrás profilok, azonos termékpaletta az ablak és erkélyajtó tartományban

Termékcsalád-különbségek:

kizárólag RAL-A kategóriában létezik: jobb statika, nagyobb sarokszilárdság, hosszabb élettartam fix középső PVC vízgát az extrudált középső TPE szalaggal szemben --- magasabb szintű
betörés elleni védelem, tartósabb lég-és vízzárás, jobb hő-és hangszigetelő képességek nagyobb raktári alap-és különleges Veka-színválaszték, rugalmasabb szállítási lehetőségek
eltérő profilkivitel a bejárati ajtótartományban ( a bejárati ajtók 7 kamrás SL-82 MD
tokból és 5 kamrás SL-82 MD ajtószárnyból készülnek)
átlagon felüli ( passzív házas) hőszigetelési értékek a passzív mag behelyezését követően változatlan kiváló statikai tulajdonságok mellett, minimális  felár ellenében

vissza