• Műanyag nyílászárók Önnek...

    Műanyag nyílászárók Önnek...

    Műanyag ablakok és ajtók a Tisza Ajtó Kft-től már 15 éve

    Ajánlatot kérek

Redőny, a nyugodt pihenésért

 

Redőny, a nyugodt pihenésért

Kivel ne fordult volna elő, hogy este későn ért haza, másnap pedig sokáig szeretett volna aludni, de az első napsugarak felkeltették? Vagy szeretett volna filmet nézni, ám a napfénytől nem látta jól a képernyőt? Ilyen esetekben tud nagyon hasznos lenni, ha nem csak a jól szigetelő műanyag ablak véd meg minket a külvilágtól.

Lehetőség van meglévő nyílászáróhoz felszerelni, azonban előfordulhat, hogy mikor beépítették, nem hagytak elegendő helyet a kézzel való működtetéshez szükséges gurtninak, vagy a házon kívülre felszerelendő toknak. Ezért fontos, hogyha időszerű az ablakcsere, akkor a kettőt együtt rendeljük meg, mert a szakemberek ebben az esetben tudnak számolni a plusz helyszükséglettel, és később nem lesz szükség további külső munkálatokra.

Miben segít minket a redőny?

A legegyértelműbb előnye, hogy a napsugarakat kint tartja. A különböző változatok (műanyag, alumínium, ritkább esetben fa) leengedett állapotban vissza is veri őket, így egy napos, nyári délutánon kevesebb hőt enged be a lakásba. Télen ugyancsak segít minket, mivel kevésbé tud kihűlni a lakás, amennyiben leengedjük.

Az ablakon kívül ez is tud hangot szigetelni, ami egy forgalmas utcafront esetében nagyon jól tud jönni. Persze azt is megakadályozhatjuk, hogy kívülről belássanak a lakásba, de ebben az esetben érdemes elgondolkodni más lehetőségeken is, például abban, hogy savmart üveget kérjünk az ablakszárnyba – ilyenkor elegendő, ha csak a külső lapot kérjük módosítva. Azonban ha szeretnénk néha élvezni a kilátást mindenféle nyitogatás nélkül, akkor a redőny kiváló megoldást nyújt számunkra.

És mi van a rovarokkal?

Létezik egy kombinált változat, amelyben beépített szúnyogháló található. Ami szintén fel-le húzható, mint a redőny, így ha szükség van rá, csak le kell húzni, hogy a kellemetlen betolakodókat kint tudjuk tartani. Amikor pedig feleslegessé válik a használata, felengedhetjük, így kevesebb szennyeződés kerül rá, valamint kisebb a veszélye, hogy véletlenül kiszakítja az ember.

vissza

Megosztás

Szavazás

Ön mit vár egy ablakostól?

Szavazok

Gyakori kérdések

Nem lehet meggyorsítani?

Ebben nem tudunk segíteni, mert nem rajtunk múlik. Csak olyan határidőre vállaljuk az ablakok legyártását amit biztosan tudunk teljesíteni.

Csak szabvány méretű ablakokat árulnak?

Nem, a mérethatárokon belül bármilyen méretű nyílászárót el lehet készítni.

Nekem tegnapra kéne az ablak...

Ebben sajnos nem segíthetünk. Sajnos Dr. Emmett Brown nem adta kölcsön az időgépét. :)

Kérhetek -e különleges üvegezést műanyag ablakaimba?

Igen. Lehetőség van katedrál, biztonsági, reflexiós, extra hangszigetelésű és egyéb üvegezést rendelni.

Be fog sárgulni a fehér műanyag ablak a naptól?

Nem. A mai modern ablakprofilok UV stabilizátort tartalmaznak, így ez nem fordulhat elő. A '80-as években készített műanyag ablakoknál valóban előfordult a jelenség, de azóta eltelt 30 év, fejlődött a technika...