Redőny, a nyugodt pihenésért

 

Redőny, a nyugodt pihenésért

Kivel ne fordult volna elő, hogy este későn ért haza, másnap pedig sokáig szeretett volna aludni, de az első napsugarak felkeltették? Vagy szeretett volna filmet nézni, ám a napfénytől nem látta jól a képernyőt? Ilyen esetekben tud nagyon hasznos lenni, ha nem csak a jól szigetelő műanyag ablak véd meg minket a külvilágtól.

Lehetőség van meglévő nyílászáróhoz felszerelni, azonban előfordulhat, hogy mikor beépítették, nem hagytak elegendő helyet a kézzel való működtetéshez szükséges gurtninak, vagy a házon kívülre felszerelendő toknak. Ezért fontos, hogyha időszerű az ablakcsere, akkor a kettőt együtt rendeljük meg, mert a szakemberek ebben az esetben tudnak számolni a plusz helyszükséglettel, és később nem lesz szükség további külső munkálatokra.

Miben segít minket a redőny?

A legegyértelműbb előnye, hogy a napsugarakat kint tartja. A különböző változatok (műanyag, alumínium, ritkább esetben fa) leengedett állapotban vissza is veri őket, így egy napos, nyári délutánon kevesebb hőt enged be a lakásba. Télen ugyancsak segít minket, mivel kevésbé tud kihűlni a lakás, amennyiben leengedjük.

Az ablakon kívül ez is tud hangot szigetelni, ami egy forgalmas utcafront esetében nagyon jól tud jönni. Persze azt is megakadályozhatjuk, hogy kívülről belássanak a lakásba, de ebben az esetben érdemes elgondolkodni más lehetőségeken is, például abban, hogy savmart üveget kérjünk az ablakszárnyba – ilyenkor elegendő, ha csak a külső lapot kérjük módosítva. Azonban ha szeretnénk néha élvezni a kilátást mindenféle nyitogatás nélkül, akkor a redőny kiváló megoldást nyújt számunkra.

És mi van a rovarokkal?

Létezik egy kombinált változat, amelyben beépített szúnyogháló található. Ami szintén fel-le húzható, mint a redőny, így ha szükség van rá, csak le kell húzni, hogy a kellemetlen betolakodókat kint tudjuk tartani. Amikor pedig feleslegessé válik a használata, felengedhetjük, így kevesebb szennyeződés kerül rá, valamint kisebb a veszélye, hogy véletlenül kiszakítja az ember.

vissza