• Műanyag nyílászárók Önnek...

    Műanyag nyílászárók Önnek...

    Műanyag ablakok és ajtók a Tisza Ajtó Kft-től már 15 éve

    Ajánlatot kérek

Műanyag nyílászáró – különbségek és hasonlóságok

 

Műanyag nyílászáró – különbségek és hasonlóságok

Műanyag nyílászáró alatt általában ablakokat szoktunk érteni, azonban ebbe a fogalomba tartoznak a teraszajtók is, legalábbis azok, amelyek műanyagból készülnek. Ebben az írásban ezek kerülnek összehasonlításra.

Melyek ezek a közös tulajdonságok?

A legfontosabb, hogy mindegyiket ugyanolyan műanyag profilból készítik el, bár ezek szélessége eltérő lehet. Ez azonban a fal szélességétől is függ. A szakemberek lemérik a helyszínen, mekkora falnyílást kell lefedniük, ezután pedig eljuttatják az információkat a készítőknek. Ha valamilyen módosításra van szüksége a megrendelőnek, ilyenkor érdemes szólnia.

Általában kettő helyett három üveglapot rendelnek bele a vásárlók (főleg nagy felület esetén), vagy pedig katedrál üveget kívülre. Előbbi jobb hőszigetelést biztosít, míg utóbbi tökéletes megoldás arra, hogy kintről ne lehessen belátni a házba vagy egy bizonyos helyiségbe (például mellékhelyiségnél).

Miben különböznek?

Funkcióját tekintve a műanyag nyílászáró lehet ajtó vagy ablak. Az elkészítés folyamán a méretek a legmeghatározóbbak. Ha teraszajtót szeretnénk készíttetni, akkor el kell dönteni, pontosan mire is van szükségünk. Ha csak a kertbe akarunk kimenni, nincs dolgunk, ugyanis egy apró fogantyút szerelnek fel kívülre, amivel behúzhatjuk magunk után. Azonban, ha elmegyünk otthonról, és itt szeretnénk távozni, már szükség van egy külső kilincsre, valamint zárra is.

A műanyag ablak esetében azonban se plusz kilincsre, se fogantyúra nincs szükségünk kívül. Ennél a terméknél a leggyakoribb kérdés, hogy egy- vagy kétszárnyas, valamint bukó, nyíló vagy bukó-nyíló legyen. Az egyes kivitelezéseknek más és más az ára, azonban megéri egy kis plusz pénzt ráfordítani, hogy a későbbiekben kényelmesebb legyen a használata.

Más esetekben elég a fix műanyag nyílászáró, például nem beépített tetőtérben elég alacsony a valószínűsége annak, hogy szellőztetni szeretnénk. Amennyiben esedékes Önnél az ablakcsere, keressen fel bátran bennünket! Debrecen területén ingyenes felmérést végzünk, míg Budapest területén 3000 forintért tudunk kimenni a helyszínre, amely megrendelés esetén beleszámít a végösszegbe.

vissza

Megosztás

Szavazás

Ön mit vár egy ablakostól?

Szavazok

Gyakori kérdések

Be fog sárgulni a fehér műanyag ablak a naptól?

Nem. A mai modern ablakprofilok UV stabilizátort tartalmaznak, így ez nem fordulhat elő. A '80-as években készített műanyag ablakoknál valóban előfordult a jelenség, de azóta eltelt 30 év, fejlődött a technika...

Forgalmaznak lengyel műanyag ablakokat?

NEM!!!!!!!!!!!!!!!!

Tudok -e raktárról ablakokat vásárolni?

Nem tartunk raktárkészletet, minden nyílászárónk az egyedi igények alapján készül.

Mennyi a gyártási idő?

Általában 3-5 hét.

Kérhetek -e különleges üvegezést műanyag ablakaimba?

Igen. Lehetőség van katedrál, biztonsági, reflexiós, extra hangszigetelésű és egyéb üvegezést rendelni.