• Műanyag nyílászárók Önnek...

    Műanyag nyílászárók Önnek...

    Műanyag ablakok és ajtók a Tisza Ajtó Kft-től már 15 éve

    Ajánlatot kérek

Most, ami érdekel minket, azok az erkélyajtó árak

 

Most, ami érdekel minket, azok az erkélyajtó árak

Egyszer talán eljön az a pillanat az életünkben, hogy új nyílászárókra lesz szükségünk. Ablakok, ajtók, mind-mind ezerféle típusban elérhetőek, sokféle árral, azonban mielőtt döntést hozunk, nem árt szétnézni a piacon. Mi a jobb, mi éri meg, milyen típusra ruházzunk be? Erre a kérdésre keresünk választ, de mivel a téma hatalmas kiterjedésű, nézzünk valami specifikust: az erkélyajtók jó kiindulási pontot jelenthetnek.

Ahhoz, hogy bármiféle konklúzióra juthassunk végül az erkélyajtó árakról, előbb a „versenyzőink” kilétét kell kiderítenünk. Nyílászárók manapság már rengeteg anyagból készülhetnek, de most koncentráljunk a két legnépszerűbb matériára: a természetes fára, valamint a műanyagra.

Most, hogy ezt lefektettük, indulhat az összehasonlítás! A legegyszerűbb, ha túlesünk a lényegi részen: a műanyag termék az olcsóbb, bár ez meglepőnek hathat sok ember számára. Régebben ezek a típusok csillagászati árakban voltak csak elérhetőek, azonban a technológia fejlődése megváltoztatta ezt. Mára, képesek több fronton is megverni a vetélytársakat, ezek közt pedig az ár is szerepel.

Azonban ezt nem csupán az erkélyajtó árakra értjük. Egy ilyen terméknek ki kell állnia az idő és a természet próbáit is, erre pedig nem sok anyag képes. Nézzük a fát: mint sokan bizonyára jól tudják, a faanyag rengeteg gyengeséggel rendelkezik, ebből pár kiküszöbölhető, azonban sok nem az. Rosszul tűri a vizet, amely hatására megduzzad, alakját veszíti, nem reagál jól a napra, ami kiszárítja, zsugorítja, porítja a felületét. Ez a folyamatos váltakozás rettentően hamar elbánhat az anyaggal, amennyiben nincs jól felület kezelve, ha pedig igen, a védelmet időről időre újítani kell, extra költséget generálva. A műanyag nem szorul semmi ilyesmire, hiszen a víz egyáltalán nem árt neki, a napfény káros hatásait pedig mára kiküszöbölték.

Emellett, meg kell említenünk a fűtés költségeit is: végül, az erkélyajtó általában hatalmas üveglapokból áll, amelyeknek az a feladata, hogy megóvják a benti hőmérséklet egyensúlyát, ne képezzenek hőhidakat. A fa itt is vereséget szenved, hiszen zárása soha nem lesz teljesen tökéletes, szemben a műanyag szinte sebészi pontosságával. Az egyéb módok, amelyekkel ezek a típusok szinte tökéletes szigetelést érnek el, egyéb cikkeinkben olvashatja.

Látszik tehát, hogy az erkélyajtó árak tekintetében győzött a műanyag, a tények magukért beszélnek. Ha nem hiszi, nézzen utána több helyen is, esetleg próbálja ki a saját bőrén! Nem fog csalódni.

vissza

Megosztás

Szavazás

Ön mit vár egy ablakostól?

Szavazok

Gyakori kérdések

Nem lehet meggyorsítani?

Ebben nem tudunk segíteni, mert nem rajtunk múlik. Csak olyan határidőre vállaljuk az ablakok legyártását amit biztosan tudunk teljesíteni.

Mik azok a légkamrák, beépítési mélység, meg ilyenek?

A válaszokat itt találja.

1 hét alatt le tudják gyártani?

Nem, 3-5 hét a gyártási idő.

Kérhetek -e különleges üvegezést műanyag ablakaimba?

Igen. Lehetőség van katedrál, biztonsági, reflexiós, extra hangszigetelésű és egyéb üvegezést rendelni.

Tudok -e raktárról ablakokat vásárolni?

Nem tartunk raktárkészletet, minden nyílászárónk az egyedi igények alapján készül.