• Műanyag nyílászárók Önnek...

    Műanyag nyílászárók Önnek...

    Műanyag ablakok és ajtók a Tisza Ajtó Kft-től már 15 éve

    Ajánlatot kérek

Mitől olcsóbbak manapság a műanyag nyílászáró árak?

 

Mitől olcsóbbak manapság a műanyag nyílászáró árak?

Mostanában körülnézett az interneten, a legkedvezőbb műanyag nyílászáró árak nyomában kutakodva? Ha így tett, vagy esetleg ezen kutatás közben jutott ide is el, feltűnhetett valami, ami mostanában sok ember fantáziáját megmozgatja, kíváncsiságukat felkelti: ezek a termékek meglepően, szinte meghökkentően olcsóak,főleg a fa alapanyagú társaikkal összevetve.

Sok teória jött létre emiatt, nevetséges összeesküvés elméletek, marsi műanyagbányákról, gépesített munkaerőről, azonban ezek teljes mértékben fikciók. Mi az igazság? A továbbiakban megtudhatja! Történetünk azzal kezdődik, hogy megnézzük: mi is valóban a különbség egy műanyag ablak, valamint a tradicionális, fából készült termék között. Az anyagra gondolunk először, hiszen nyilvánvaló, a névben is szerepel, mindenki számára egyértelmű.

Arra azonban csak ritkán eszmél az ember, mit is jelent a más anyag: a műanyag kémiai úton előállítható, olcsón és gyorsan, nem kell kivárnunk az éveket mint a fa esetében. Emellett, a műanyag rendkívül ellenálló, és mint ember alkotta anyag, nem rendelkezik természetes gyengeségekkel, amelyekkel valljuk be, a fa tele van.

A fa alapanyag érzékeny a hőre, a nedvességre, az időjárás viszontagságaira, és ha kezeljük is a felületét, nem sokáig tűri meg magán az idegen anyagokat. A műanyag ezzel ellentétben nem bomlik csak mesterséges oldószerektől, nem kell kezelni, és nincs gyenge oldala. Azonban gondolhatnánk, ha ennyire nagyszerű, akkor mégis miért ilyen alacsonyak a műanyag nyílászáró árak? Nos, ez csak az egyik oldala ennek a terméknek.

A másik amiről beszélnünk kell maga a gyártás folyamata, ahol ismét súlyos forintok spórolhatóak meg. Ahhoz ugyanis, hogy hasonló minőségű, hőszigetelésű ablakot lehessen készíteni fából, ahhoz komoly szaktudás és szakember kell, akit meg kell fizetni. Esetünkben az összeállítás gyors és egyszerű feladat, amely nem igényelni a legmagasabb szintű tudást. A profilok feldolgozása nem a legegyszerűbb feladat, de nem is kifejezetten nehéz.

Ez viszont mindössze néhány tényező, amik miatt kedvezőek a műanyag nyílászáró árak. Ha szeretne még ennél is többet megtudni, további kimerítő részletességű ablak cikkeket találhat oldalunkon ebben a témában, nézzen körül, az információ csak az öné!

vissza

Megosztás

Szavazás

Ön mit vár egy ablakostól?

Szavazok

Gyakori kérdések

Az ablakcsere után elszállítják a régi ablakaimat?

Igen, ezt megrendeléskor kérjük jelezni.

Tudok -e raktárról ablakokat vásárolni?

Nem tartunk raktárkészletet, minden nyílászárónk az egyedi igények alapján készül.

Kérhetek -e különleges üvegezést műanyag ablakaimba?

Igen. Lehetőség van katedrál, biztonsági, reflexiós, extra hangszigetelésű és egyéb üvegezést rendelni.

Mennyi a nem standard méretű nyílászárók felára?

Nincs felára.

Be fog sárgulni a fehér műanyag ablak a naptól?

Nem. A mai modern ablakprofilok UV stabilizátort tartalmaznak, így ez nem fordulhat elő. A '80-as években készített műanyag ablakoknál valóban előfordult a jelenség, de azóta eltelt 30 év, fejlődött a technika...