• Műanyag nyílászárók Önnek...

    Műanyag nyílászárók Önnek...

    Műanyag ablakok és ajtók a Tisza Ajtó Kft-től már 15 éve

    Ajánlatot kérek

Hogyan épül fel a műanyag ablak?

 

Hogyan épül fel a műanyag ablak?

A műanyag ablakok két nagy részből épülnek fel, a tokból és a szárnyból. Ezek fő építőeleme a fehér színű műanyag. A keresztmetszetét nézve láthatjuk, hogy nem tömör szerkezetről van szó. Több légkamra is található benne, amely növeli az egész szigetelőképességét. Emellett található benne egy fém váz, amely megfelelő merevséggel látja el.

A tok köti össze a falat és a szárnyat, mivel ebbe fúrják bele azokat a csavarokat, amelyek rögzítik az egészet a falnyílásba, valamint ezen találhatóak a zsanérok is, amelyen elfordul a szárny. Ez nagyon erős szerkezettel rendelkezik, mivel hosszú éveken át el kell bírnia a szárny súlyát, és az esetleges túlterhelést (például ha valaki nekiesik, és ebben kapaszkodna meg reflexszerűen).

A műanyag ablak szárnyába szerelik be az üvegeket, kettőt vagy hármat, attól függően, hogy milyen hőszigetelési minőséget szeretnénk megvalósítani. Az üveglapok között nemesgáz található, mely jobb hőszigetelési képességekkel rendelkezik, mint a levegő.

A kettő között két dolog található még, amelyről érdemes szót ejteni: az egyik a vasalat, a másik a gumizáródás. A vasalat segíti az egész szerkezet működését, ő a felelős ugyanis azért, hogy az ablakot nyitni vagy buktatni tudjuk. A gumizáródás pedig segít a hőszigetelésben, valamint a hangszigetelésben. Zárt ablak mellett abban is biztosak lehetünk, hogy kintről semmilyen szennyeződés nem jut be a lakásba.

A vasalatot a kilinccsel vezérelhetjük. Megrendeléstől függően több funkciót is elérhetővé tehet számunkra. Fentebb ezek közül kettőt, a nyitást és a buktatást említettem, de emellett lehetőség van annak arra, hogy szellőző funkciót lásson el a műanyag ablak. Ilyenkor egy apró rés keletkezik a tok és a szárny között, amelyen levegő jut be a lakásba. Ez kívülről szinte semennyire sem látszódik, azonban ha nem akarunk nyitott ablakkal szellőztetni, ez tökéletes opció lehet.

Mielőtt megrendelésre adjuk a fejünket, érdemes felméretni a falnyílás méretét, hogy mekkora ablakra is van valójában szükség. Debrecenben a felmérés ingyenes, míg Budapesten 3000 forint, amely megrendelés esetén beleszámít a végösszegbe. Érdemes élni ezzel a lehetőséggel, mivel mindenki számára az a legelőnyösebb, ha csak egyszer kell elvégezni a feladatot.

vissza

Megosztás

Szavazás

Ön mit vár egy ablakostól?

Szavazok

Gyakori kérdések

Mik azok a légkamrák, beépítési mélység, meg ilyenek?

A válaszokat itt találja.

Az ablakcsere után elszállítják a régi ablakaimat?

Igen, ezt megrendeléskor kérjük jelezni.

Nekem tegnapra kéne az ablak...

Ebben sajnos nem segíthetünk. Sajnos Dr. Emmett Brown nem adta kölcsön az időgépét. :)

Csak szabvány méretű ablakokat árulnak?

Nem, a mérethatárokon belül bármilyen méretű nyílászárót el lehet készítni.

Nem lehet meggyorsítani?

Ebben nem tudunk segíteni, mert nem rajtunk múlik. Csak olyan határidőre vállaljuk az ablakok legyártását amit biztosan tudunk teljesíteni.