Csupán legenda a színes műanyag ablak?

 

Csupán legenda a színes műanyag ablak?

Ahogy akár naponta elhaladunk a nagyobb városban látható fehér műanyag nyílászárók százai előtt, felmerülhet bennünk a teljesen jogos kérdés: így kell ennek kinéznie? Igaz, régen a legtöbb egyszerű zománccal lekent keret pontosan így nézett ki, de már túlléptünk ezen, nem? Ma, az egyén korában, miért pont a színes műanyag ablak lenne tabu? Ezek nagyon jó gondolatok, és nem csak az átlagemberéi.

A gyártók ugyanígy gondolkoznak, íme: igenis van színes műanyag ablak! Nem, nem azokra a kékre-zöldre mázolt, megfolyt festékű, szomorkás kinézetű nyílászárókra gondolok, amelyeket néhol látunk, és nem is azokra a foszladozó fóliával fedett fehér keretekre. Van alternatíva, méghozzá elérhető áron!

A történet ott kezdődik, ahol a legtöbben a probléma gyökerét érzik a műanyag nyílászárókkal: a fehér szín bizony nem mindenki kedvence, sokan régen is inkább lazúrozták az ablakokat, hogy megőrizzék annak természetes színét, a faanyag erezetét, amely oly kellemes az emberi szemnek. A legtöbben azért óvakodnak a modern termékektől, mert félnek, hogy ezt veszítik el, azonban ez nem igaz.

A műanyag maga ugyanis nem csak fehér lehet: valójában, bármilyen szín elérhető, hiszen ember alkotta matériáról van szó, azonban a társadalmi igények és az ipar elvárásaink metszetében most a sötét, főleg barnás színek állnak. Bizony, barna profilokból is készülhet a termék, ez pedig számos lehetőséget jelent.

Fontos megjegyezni, hogy a sötét színek nem teszi tönkre az egyébként kiváló hőszigetelést: bár jobban szívják a hőt, mivel maga a műanyag rettenetesen gyatra hővezető, az a hő sosem kerül túl közel a ház belsejéhez.

Az előnyökről talán beszélni sem kell, de mégis ejtsünk róla pár szót! Elsősorban, az ablak nem fehér, ez pedig már sokaknak döntő jellegű információ. Másodsorban, a gyárban felragasztatható fóliák miatt, szinte fahatás érhető el, amivel visszaszerezhetjük azt az elveszettnek hitt, meleg érzést, amit a fa erezete nyújt. Ez a fólia lehet egy oldalon, de akár kívül-belül is.

A színes műanyag ablak tehát nem mítosz, nem megvalósíthatatlan álom. Ha ön is ilyenre vágyik, ne habozzon, keressen meg minket!

vissza