• Műanyag nyílászárók Önnek...

    Műanyag nyílászárók Önnek...

    Műanyag ablakok és ajtók a Tisza Ajtó Kft-től már 15 éve

    Ajánlatot kérek

Ablak – a világ, és ami mögötte van

 

Ablak – a világ, és ami mögötte van

Nagyot fejlődött a világ, mióta az ember az első félig-meddig áttetsző hártyapapír, illetve más anyag felhasználásával próbálta betölteni az ablak funkcióját. Amit ma természetesnek veszünk, régebben komoly fejtörést okozott. Napjainkban már korszerű és minden igényt kielégítő megoldások állnak rendelkezésre, hogy otthonunkból kényelmesen tekinthessünk ki a világra. Vizsgáljuk meg, mi a közös a régmúlt és a jelen ablak fogalmában.

A cél nem változott. Először is annak a kihívásnak kellett megfelelni, hogy engedjük be a fényt, azért, hogy otthonunk világos legyen, de mindezt úgy tegyük, hogy a zaj és a por, illetve más nemkívánatos szennyeződések kívül rekedjenek. Egy másik cél lehetett, hogy a bejövő fény energiáját használjuk fel fűtésre, és lehetőség szerint minél többet tartsunk bent a megszerzett energiából, ne hagyjuk elillanni a hőt az üvegen keresztül.

Ezek mellett szinte eltörpül, de talán mégis ez a legáltalánosabb cél, miszerint lássunk ki rajta, de ha úgy akarjuk, minket ne lássanak. Illetve, nappal beengedjük a fényt, hogy jól lássunk, éjszaka viszont besötétítünk, hogy ne zavarjon minket az alvásban. Ezt különféleképpen tehetjük meg, a legegyszerűbb a sötétítő függöny használata, de hatásosabb módszer a redőny, vagy reluxa felszerelése. Mindhárom eset végtelen variációt hordoz magában, ízléstől és anyagi lehetőségtől függően. És egy utolsó, szinte csak zárójelben megjegyzendő szempont, a tisztíthatóság, mivel a háziasszonyok jelentős része nem szereti az ablak takarítását.

S hol vannak már a múlt századi, két, külön táblában nyitható üveggel felszerelt nyílászárók? Ma már a korszerű műanyag ablak uralja a piacot, speciális üvegezéssel szerelve. Itt már egy szárnyban van a két, esetleg a három üveg, közöttük speciális nemesgáz segít a minél jobb hőszigetelésben, illetve a keretben is légkamrák találhatóak, melyek szintén ugyanezt a célt szolgálják. Ezeknek a termékeknek az előnye, hogy nem vetemednek, mint a korábban gyártott fából készült nyílászárók, így a keret és a szárny között nem süvít a levegő, mint régen a panelekben. Az üveg népszerűsége továbbra is töretlen, egyetlen hátránya, hogy nem törhetetlen...

Én is akarok egy kiváló ablakot - Árajánlatot kérek!

vissza

Megosztás

Szavazás

Ön mit vár egy ablakostól?

Szavazok

Gyakori kérdések

Mennyi a gyártási idő?

Általában 3-5 hét.

Forgalmaznak lengyel műanyag ablakokat?

NEM!!!!!!!!!!!!!!!!

Hol tudnék azonnal ablakot vásárolni egyedi méretben?

Valószínűleg sehol.Szabvány méretű műanyag ablakokat talál a barkácsáruházakban. (OBI, Praktiker, Baumax, stb.) 

Nekem tegnapra kéne az ablak...

Ebben sajnos nem segíthetünk. Sajnos Dr. Emmett Brown nem adta kölcsön az időgépét. :)

Csak szabvány méretű ablakokat árulnak?

Nem, a mérethatárokon belül bármilyen méretű nyílászárót el lehet készítni.