• Műanyag nyílászárók Önnek...

    Műanyag nyílászárók Önnek...

    Műanyag ablakok és ajtók a Tisza Ajtó Kft-től már 15 éve

    Ajánlatot kérek

Ablak – a világ, és ami mögötte van

 

Ablak – a világ, és ami mögötte van

Nagyot fejlődött a világ, mióta az ember az első félig-meddig áttetsző hártyapapír, illetve más anyag felhasználásával próbálta betölteni az ablak funkcióját. Amit ma természetesnek veszünk, régebben komoly fejtörést okozott. Napjainkban már korszerű és minden igényt kielégítő megoldások állnak rendelkezésre, hogy otthonunkból kényelmesen tekinthessünk ki a világra. Vizsgáljuk meg, mi a közös a régmúlt és a jelen ablak fogalmában.

A cél nem változott. Először is annak a kihívásnak kellett megfelelni, hogy engedjük be a fényt, azért, hogy otthonunk világos legyen, de mindezt úgy tegyük, hogy a zaj és a por, illetve más nemkívánatos szennyeződések kívül rekedjenek. Egy másik cél lehetett, hogy a bejövő fény energiáját használjuk fel fűtésre, és lehetőség szerint minél többet tartsunk bent a megszerzett energiából, ne hagyjuk elillanni a hőt az üvegen keresztül.

Ezek mellett szinte eltörpül, de talán mégis ez a legáltalánosabb cél, miszerint lássunk ki rajta, de ha úgy akarjuk, minket ne lássanak. Illetve, nappal beengedjük a fényt, hogy jól lássunk, éjszaka viszont besötétítünk, hogy ne zavarjon minket az alvásban. Ezt különféleképpen tehetjük meg, a legegyszerűbb a sötétítő függöny használata, de hatásosabb módszer a redőny, vagy reluxa felszerelése. Mindhárom eset végtelen variációt hordoz magában, ízléstől és anyagi lehetőségtől függően. És egy utolsó, szinte csak zárójelben megjegyzendő szempont, a tisztíthatóság, mivel a háziasszonyok jelentős része nem szereti az ablak takarítását.

S hol vannak már a múlt századi, két, külön táblában nyitható üveggel felszerelt nyílászárók? Ma már a korszerű műanyag ablak uralja a piacot, speciális üvegezéssel szerelve. Itt már egy szárnyban van a két, esetleg a három üveg, közöttük speciális nemesgáz segít a minél jobb hőszigetelésben, illetve a keretben is légkamrák találhatóak, melyek szintén ugyanezt a célt szolgálják. Ezeknek a termékeknek az előnye, hogy nem vetemednek, mint a korábban gyártott fából készült nyílászárók, így a keret és a szárny között nem süvít a levegő, mint régen a panelekben. Az üveg népszerűsége továbbra is töretlen, egyetlen hátránya, hogy nem törhetetlen...

Én is akarok egy kiváló ablakot - Árajánlatot kérek!

vissza

Megosztás

Szavazás

Ön mit vár egy ablakostól?

Szavazok

Gyakori kérdések

Nem lehet meggyorsítani?

Ebben nem tudunk segíteni, mert nem rajtunk múlik. Csak olyan határidőre vállaljuk az ablakok legyártását amit biztosan tudunk teljesíteni.

Be fog sárgulni a fehér műanyag ablak a naptól?

Nem. A mai modern ablakprofilok UV stabilizátort tartalmaznak, így ez nem fordulhat elő. A '80-as években készített műanyag ablakoknál valóban előfordult a jelenség, de azóta eltelt 30 év, fejlődött a technika...

Mik azok a légkamrák, beépítési mélység, meg ilyenek?

A válaszokat itt találja.

Kérhetek -e különleges üvegezést műanyag ablakaimba?

Igen. Lehetőség van katedrál, biztonsági, reflexiós, extra hangszigetelésű és egyéb üvegezést rendelni.

Ingyenes a helyszíni felmérés?

Megrendelés esetén igen. Amennyiben ajánlatot szeretne kérni, válassza az ajánlat kérés menüpontot.Lehetőség van helyszíni felmérés alapján is ajánlatot kérni. A kiszállási díj Budapest területén 2.500,- forint, amit megrendelés esetén jóváírunk a vételárból, tehát ebben az esetben INGYENES.