A panel ablakcsere folyamata

 

A panel ablakcsere folyamata

A panel ablakcsere nem olyan bonyolult vagy költséges, mint elsőre hinnénk. A régi beépített darab eltávolítása sok kosszal és porral jár, nem beszélve az utána maradó vakolatlan falrészről. Egyáltalán hogyan illeszkedik ezután az új termék a tátongó lyukba? Hogyan garantálják, hogy az jól fog szigetelni? Mikor érdemes vajon belevágni emeletes házak esetén?

Kezdjük az egyszerű kérdéssel: mikor és miért célszerű a panel ablakcsere? A régi nyílászárók általában korántsem működnek olyan jól, mint újkorukban. Elvetemedhetnek, szigetelésük csökkenhet, és nem záródnak rendesen. Megkophatnak az idő során, hisz a rajtuk lévő festék megrepedezik, leválik.

Az sem ritka, hogy valaki egyszerűen azért akar újat, mert környezettudatos, vagy szeretne a fűtéssel spórolni. Egy műanyag ablak ezekre megoldást nyújt, ráadásul sok évig marad változatlan, és külseje sem sérül bármilyen hatásnak is legyen kitéve. Hőmegtartó képessége szinte tökéletes, így kívül tartja a nyári meleget, és belül a télen felfűtött szoba levegőjét.

Maga a panel ablakcsere természetesen a régi kiszerelésével kezdődik. Ez sajnos egy kemény, és piszkos munka. A szárnyak eltávolítása még könnyen megoldható, a tokot azonban fűrésszel kell bevágni, hogy utána ki tudják feszíteni a helyéről. Ekkor persze a fal sem marad sértetlen, de nem kell attól aggódnunk, hogy helyrehozhatatlan károk keletkeznének. Egy panelházban ráadásul sokkal kevésbé költséges feladat ennek a megoldása, hisz elég egy takaróléccel lefedni az tok és a fal közti részt, melyet előtte PUR habbal töltenek ki. Egyéb esetekben vakolni és festeni is kell.

A beépítés már sokkal kényelmesebb, hisz az előtte méretre készített műanyag darab tökéletesen illeszkedik néhány csavarral. Ezután felhelyezik a fentebb említett habot, mely a szigetelést is elősegíti. A párkányok, a szárnyak, kisebb elemek és a választható redőny és szúnyogháló helyretétele után kész is a folyamat.

A fentiek első látásra bonyolultnak és időigényesnek tűnhetnek, de egyáltalán nem azok, hisz szakértőknek ez rutinmunka. Az új, remekül szigetelő nyílászárónk mellett, már a takarítás is élvezhetőbb lesz. Ha kíváncsi termékeinkre és akcióinkra, böngésszen a honlapunkon.

vissza