• Műanyag nyílászárók Önnek...

    Műanyag nyílászárók Önnek...

    Műanyag ablakok és ajtók a Tisza Ajtó Kft-től már 15 éve

    Ajánlatot kérek

A műanyag nyílászáró és a panelprogram

 

A műanyag nyílászáró és a panelprogram

A köznyelvben csak panelprogramként emlegetett, valójában az Otthon Melege program egyik alpályázatát a 2010-es évek közepe táján írták ki. A pályázatot a lakótelepi közösségek igyekeztek megpályázni, mivel jelentős összegeket spórolhattak meg a fűtésszámlán a lépcsőház korszerűsítése után. Miből is állt ez a korszerűsítés, mit takart a panelprogram? S leginkább, milyen szerepet játszik benne a műanyag nyílászáró?

A válaszban a panelprogram két fontos alkotóelemét kell górcső alá vennünk. Az egyik a homlokzati hőszigetelés, mely során az épület külsejét nikecellel, vagy más szigetelőanyaggal vonták be. Ez természetesen magával hozta, hogy le is kellett festeni a házat.

Így vált a szürke betondzsungel színes lépcsőházak esztétikusan kinéző csoportjává, s egy kicsit modernebbé, elviselhetőbbé tette az addigi unalmas, szürke látványt. A panelprogram másik része a nyílászárók cseréje volt. Ez azt jelentette, hogy minden lakásban műanyag nyílászáró váltotta a régi ablakokat. S legtöbbször a dolog nem ért itt véget, hiszen mit sem ért volna a jól szigetelt lakás, ha a megspórolt hő elszökik a lépcsőházon keresztül.

Éppen ezért a lépcsőházak régi, már rozsdálló vaskereteit is kiszedték a benne lévő vastag üvegtáblákkal együtt, és korszerű, jól szigetelőképességgel rendelkező termékekre cserélték őket. Így, ha egy-egy lakó a bejárati ajtaját nem cserélte ki egy jobban szigetelő változatra, akkor is maximum a lépcsőházat fűtötte, nem az utcát.

Természetesen a panel ablakcsere a műanyag nyílászáró gyártásából, forgalmazásából és szereléséből élő cégek kapva kaptak a panelprogram számukra előnyös részein, és igyekeztek minél nagyobb szeletet megszerezni maguknak a piac tortájából.

Azok a cégek, akik bekerültek, minden bizonnyal jól jártak, mert egy-egy tízemeletes lépcsőház bőven adott munkát gyártónak, szerelőbrigádnak egyaránt. Nem is olyan egyszerű összeszámolni, hány műanyag ablak van egy nagy tömbház két, esetleg négy oldalán.

Összességében elmondható, hogy a panelprogrammal szinte mindenki jól járt. Egy kicsit beindult az építőipar, a kivitelező cégeknek volt biztos munkájuk, a forgalmazóknak és a gyártóknak lett megrendelésük. A lakók pedig kevesebb fűtésszámlát fizettek.

vissza

Megosztás

Szavazás

Ön mit vár egy ablakostól?

Szavazok

Gyakori kérdések

Tudok -e raktárról ablakokat vásárolni?

Nem tartunk raktárkészletet, minden nyílászárónk az egyedi igények alapján készül.

1 hét alatt le tudják gyártani?

Nem, 3-5 hét a gyártási idő.

Forgalmaznak lengyel műanyag ablakokat?

NEM!!!!!!!!!!!!!!!!

Ingyenes a helyszíni felmérés?

Megrendelés esetén igen. Amennyiben ajánlatot szeretne kérni, válassza az ajánlat kérés menüpontot.Lehetőség van helyszíni felmérés alapján is ajánlatot kérni. A kiszállási díj Budapest területén 2.500,- forint, amit megrendelés esetén jóváírunk a vételárból, tehát ebben az esetben INGYENES. 

Mennyi a gyártási idő?

Általában 3-5 hét.