• Műanyag nyílászárók Önnek...

    Műanyag nyílászárók Önnek...

    Műanyag ablakok és ajtók a Tisza Ajtó Kft-től már 15 éve

    Ajánlatot kérek

A bukó-nyíló ablak előnyei

 

A bukó-nyíló ablak előnyei

Ahogy végignézünk iskolák, vagy egyéb közintézmények nyílászáróin, feltűnhet valami furcsaság, ami annakidején nem volt elérhető, vagy népszerű az egyszerű otthonokban: a nyílók nem nyílnak ki teljesen, hanem mindössze lebuknak egy adott szögben, így biztosítva a légáramlást anélkül, hogy nagyobb helyet foglalnának.

Ez a koncepció, némileg rugalmasabb formában, de már bárki számára elérhető, sőt, szinte alapvető a piacon. De miért van ez? Mik lehetnek a bukó-nyíló ablak előnyei?

A bukó-nyíló ablakot tehát nem mindössze buktatni lehet, mint a régmúlt bukóollóval ellátott, többnyire vízszintesen fekvő kisebb nyílászáróit, hanem lehetőség van arra is, hogy a nyíló alkalomadtán teljesen kinyíljon, méghozzá nem a bukás irányában.

Aki látott már régi típusú, még fából készült terméket, talán nehezen tudja elképzelni, hogy ez miként is lehetséges: ott ugyanis két zsanér tartotta a keret alját, az olló pedig lehetővé tette hogy a nyíló lebukjon - ezzel kizárva azt, hogy jobbra vagy balra is nyitni lehessen.

Ez mára megváltozott, mégpedig a műanyag ablak megjelenése miatt. Ez a modern, új típus teljesen felforgatta az asztalosipart, és megváltoztatta a minőségi és árbeli standardokat: sokkal olcsóbban szolgáltat sokkal jobb minőséget, szinte páratlan hőszigetelést biztosít, legyen szó egyszerű, vagy komplikáltabb darabokról.

Emellett, ez az új típus teszi lehetővé azt is, hogy az ember szabadon válthasson a bukás és a nyílás között, mindössze a kilincs elfordításával. Ez a vasalat érdeme, amely a nyíló belső síkján fut végig, és roppant egyszerű, mégis hatásos szerkezet, ami arról is gondoskodik, hogy a zárás tökéletes lehessen.

Előnyei szinte egyértelműek: azzal, hogy kétféle nyílási mód közül választhatunk, rengeteg helyet spórolhatunk meg, valamint anélkül szellőztethetünk, hogy nagyobb huzatot csinálnánk egy nagyobb nyitott felület miatt, az a felület mégsem esik ki a lehetőségeink közül.

A bukó-nyíló ablak mára teljesen természetes, és megszokott szerkezet nem csupán a közintézményekben, hanem otthonainkban is, így immár bárki élvezheti az előnyöket, amit nyújt. A fejlődés pedig nem áll meg: vajon hány dologban innoválhat még az iparban a műanyag nyílászáró? Lehetetlen megmondani, de egy biztos, a fejlődés irama lenyűgöző.

vissza

Megosztás

Szavazás

Ön mit vár egy ablakostól?

Szavazok

Gyakori kérdések

Nekem tegnapra kéne az ablak...

Ebben sajnos nem segíthetünk. Sajnos Dr. Emmett Brown nem adta kölcsön az időgépét. :)

Forgalmaznak lengyel műanyag ablakokat?

NEM!!!!!!!!!!!!!!!!

Mik azok a légkamrák, beépítési mélység, meg ilyenek?

A válaszokat itt találja.

Mennyi a nem standard méretű nyílászárók felára?

Nincs felára.

Mennyi a gyártási idő?

Általában 3-5 hét.