• Műanyag nyílászárók Önnek...

    Műanyag nyílászárók Önnek...

    Műanyag ablakok és ajtók a Tisza Ajtó Kft-től már 15 éve

    Ajánlatot kérek

A 3 rétegű ablak előnyei

 

A 3 rétegű ablak előnyei

Jelenleg még nem ez a legelterjedtebb formája a műanyag nyílászáróknak. A leggyakrabban két üvegréteggel találkozhatunk, ritka az, amikor közelebbről megvizsgálva 3 rétegű ablak kerül a szemünk elé.

A legpozitívabb tulajdonsága, hogy jobban szigetel a két üveglappal rendelkező műanyag ablaknál. Önmagában a profil, ami körül fogja az üvegeket, légkamrákkal rendelkezik. Ugyanez az elv valósul meg az üvegek között is, leszámítva, hogy itt nem levegőt, hanem nemesgázt használnak a szigetelésre, ugyanis a kialakításnak köszönhetően innen nem tud elszökni a levegőnél könnyebb anyag. A különbség a két kialakítás között, hogy 3 rétegű ablak esetében szélesebb az a terület, amely szigetel.

A cégünk által használt Kömmerling profilok tökéletesen alkalmasak mind a két, mind a három üveglapos kialakításra. A gyakorlatban ez úgy valósul meg, hogy a keretnek szánt profilba beillesztik az üvegeket, közéjük távtartó fémlapokat helyeznek el. Általában 12 milliméter széles légrést alkalmaznak, keskenyebb műanyag profiloknál előfordulhat ennél kisebb megoldás. Ehhez a mérethez adódik még hozzá maga az üveglap vastagsága, amely darabonként 4 milliméter.

Ha passzívházat szeretne kialakítani, számolnia kell azzal, hogy a 3 rétegű ablak is felkerül a beszerzendő dolgok listájára. A passzívházakról azt érdemes tudni, hogy nagyon komoly követelményeket határoznak meg velük szemben. A bent lévő hőmérsékletet a legkevésbé szabad kiengednie, valamint a ház visszamelegítéséhez szükséges energiamennyiségnek is minimálisnak kell lennie. Természetesen nem csak a nyílászárókat kell szigetelni, hanem a falakat is. Ilyen épületeket egyszerűbb építeni, mint átalakítani a már meglévő házakat, de erre is van lehetőség.

Szerencsére nincs akadálya annak, hogy használhassuk az otthonunkban ezt a kivitelt. Egy átlagos épületben a nagy felületű falnyílásokba érdemes ilyen termékeket elhelyezni, mivel ez a ház gyenge pontja szigetelés szempontjából. Télen meghálálja a bizalmunkat, nem csak a hőérzet, de az anyagiak szempontjából is. Győződjön meg róla saját szemével bemutatótermeinkben!

vissza

Megosztás

Szavazás

Ön mit vár egy ablakostól?

Szavazok

Gyakori kérdések

Az ablakcsere után elszállítják a régi ablakaimat?

Igen, ezt megrendeléskor kérjük jelezni.

Mennyi a nem standard méretű nyílászárók felára?

Nincs felára.

Kérhetek -e különleges üvegezést műanyag ablakaimba?

Igen. Lehetőség van katedrál, biztonsági, reflexiós, extra hangszigetelésű és egyéb üvegezést rendelni.

Nem lehet meggyorsítani?

Ebben nem tudunk segíteni, mert nem rajtunk múlik. Csak olyan határidőre vállaljuk az ablakok legyártását amit biztosan tudunk teljesíteni.

Nekem tegnapra kéne az ablak...

Ebben sajnos nem segíthetünk. Sajnos Dr. Emmett Brown nem adta kölcsön az időgépét. :)