Ablak újság

A minőség és a szépség ötvözete: Kömmerling ablak

A minőség és a szépség ötvözete: Kömmerling ablak

Aki egy kicsit is járatos a nyílászárók világában, biztos vagyok benne, hogy már halott napjaink egyik legjobb termékéről, ami nem más, mint a Kömmerling ablak. Népszerűségének valódi okai vannak, hiszen olyan kialakításról beszélünk, amely már jó pár éve stabilan helyt áll az állandóan változó piacon. De vajon mi olyan különleges benne? Mit lehet tudni róla?

tovább

Jó nekem a műanyag ablak? Naná!

Jó nekem a műanyag ablak? Naná!

Szerintem nem vagyok egyedül vele, hogy amikor elmegyek egy hipermarketbe és meglátok számomra valami igazán érdekeset, azonnal elkezd az agyam azon pörögni, hogy vajon megéri-e megvenni azt vagy sem. Ugyanez a helyzet a műanyag nyílászárókkal is, nagyon sokat gondolkodunk rajta, talán túl sokat is, hogy kell-e az nekünk. Viszont, ha okosak vagyunk, és hát miért is ne lennénk azok, megvesszük.

tovább

Panel ablakcsere. Miért is van rá szükség?

Panel ablakcsere. Miért is van rá szükség?

A panelházak közül már van, amelyik ötven éve épült, de a legfiatalabb is talán húsz éves. A nyílászárók elöregedtek már csak a korukból adódóan is, de technikailag is elavultak. Gondoljunk csak bele az elmúlt évtizedek fejlődésébe, bármely területet is vizsgálunk. Magunk miatt szükséges a panel ablakcsere, hogy biztosítva legyen a komfortérzetünk, az energiatakarékosság és a szépérzékünk is ki legyen elégítve.

tovább

Hogyan épül fel a műanyag ablak?

Hogyan épül fel a műanyag ablak?

A műanyag ablakok két nagy részből épülnek fel, a tokból és a szárnyból. Ezek fő építőeleme a fehér színű műanyag. A keresztmetszetét nézve láthatjuk, hogy nem tömör szerkezetről van szó. Több légkamra is található benne, amely növeli az egész szigetelőképességét. Emellett található benne egy fém váz, amely megfelelő merevséggel látja el.

tovább

Legyen színes műanyag ablaka!

Legyen színes műanyag ablaka!

Habár a műanyag nyílászárók már bizonyították hasznosságukat és minőségüket az építéstechnikában, sok ember még mindig tartózkodik attól, hogy ilyen típusra váltson. Ennek persze sok oka lehet, de mégis egy visszatérő kérdés van, ami ott motoszkál a régies, hagyományos formák kedvelőinek fejében, amikor a váltást fontolgatják: „Lehet egyáltalán színes műanyag ablakom?” Ma erre keressük választ.

tovább

Ablak – a világ, és ami mögötte van

Ablak – a világ, és ami mögötte van

Nagyot fejlődött a világ, mióta az ember az első félig-meddig áttetsző hártyapapír, illetve más anyag felhasználásával próbálta betölteni az ablak funkcióját. Amit ma természetesnek veszünk, régebben komoly fejtörést okozott. Napjainkban már korszerű és minden igényt kielégítő megoldások állnak rendelkezésre, hogy otthonunkból kényelmesen tekinthessünk ki a világra. Vizsgáljuk meg, mi a közös a régmúlt és a jelen ablak fogalmában.

tovább

Ablak mindenhol

Ablak mindenhol

Évekig úgy gondoltam, hogy teljesen jól funkcionál a régi, ezeréves ablakunk. Igaz, telente mindig raktunk egy-egy takarót az üveg mögé, hogy "felfogja" a hideget. Természetesnek tűnt, hogy ezt kell tenni a mínuszok ellen.

tovább

Most, ami érdekel minket, azok az erkélyajtó árak

Most, ami érdekel minket, azok az erkélyajtó árak

Egyszer talán eljön az a pillanat az életünkben, hogy új nyílászárókra lesz szükségünk. Ablakok, ajtók, mind-mind ezerféle típusban elérhetőek, sokféle árral, azonban mielőtt döntést hozunk, nem árt szétnézni a piacon. Mi a jobb, mi éri meg, milyen típusra ruházzunk be? Erre a kérdésre keresünk választ, de mivel a téma hatalmas kiterjedésű, nézzünk valami specifikust: az erkélyajtók jó kiindulási pontot jelenthetnek.

tovább

Az ablakcsere

Az ablakcsere

Az ember életében elérkezik az az idő, amikor úgy gondolja, hogy hőszigetelési problémáit csak az ablakcsere tudja megoldani. Ennek több oka is lehet, a leggyakoribb vagy az energiatakarékosság, vagy a dizájnváltás.

tovább

Minden, amit a műanyag ablakokról tudni akart

Minden, amit a műanyag ablakokról tudni akart

Modern korunk egyik legnépszerűbb új terméke, amely szinte vírusként futott végig az új és régebbi építésű házakon, hogy új külsőt kölcsönözzön nekik, egyértelműen a műanyag ablak. Mostanra ott tartunk, hogy bármerre járunk, mindig ezeket az általában fehér kereteket látjuk, járjunk családi ház, középület, vagy boltok mellett. Sokakat érdekelhet, mi is ennek a pontos oka. Ebben a cikkben ezt igyekszünk feltárni!

tovább