• Műanyag nyílászárók Önnek...

    Műanyag nyílászárók Önnek...

    Műanyag ablakok és ajtók a Tisza Ajtó Kft-től már 15 éve

    Ajánlatot kérek

Beszéljünk az anyagiakról! - A műanyag ablak ára

 

Beszéljünk az anyagiakról! - A műanyag ablak ára

A leggyakoribb indok, amit az köznyelv felhoz, amikor a műanyag ablak ára ellen érvel, amely szerintük nem arányos a minőségükkel. Sok ember, akinek szüksége lenne új nyílászáróra, pontosan emiatt nem választja ezeket a többnyire kiváló minőségű termékeket, anélkül hogy tájékozódna. Emiatt, néha szükség van arra, hogy belemenjünk a piszkos anyagi kérdésekbe. Igaz a tévhit, hogy a műanyag ablak drágább?

Erre a kérdésre létezik rövid, és hosszú válasz is. Azok számára, akik gyorsan szeretnének információhoz jutni, a rövid válasszal kezdünk: nem, nem igaz. A cikk további részében ezen három szóból álló mondat bővebb kifejtésére törekszünk, igazolva az álláspontot.

Régen, amikor ezek a típusú nyílászárók megjelentek, talán igaz lehetett az állítás, azonban mára a piac és az ipar is átrendeződött. A tények vitathatatlanok: a szerkezet egyszerűebben és gyorsabban előállítható, akár nagy mennyiségben is, mint fából készült elődjei, így a műanyag ablak ára is jóval kevesebb.

Egy jól szigetelő, időtálló, erős faablak-szerkezet ára hatalmas: ez természetes, hiszen sokkal több munkát, szakértelmet és odafigyelést igényel az összeállítása, beszerelése. A technológia viszont mára messze lehagyta: ha a számok nyelvén beszélünk, amíg egy minőségi fából készült termék súlyos anyagi költséggel jár, akár több százezer forintunk láthatja a kárát, egy ugyanolyan tulajdonságokkal bíró műanyag ennek csupán töredéke, és nem is rendelkezik a fa természetes, kiküszöbölhetetlen gyengéségeivel.

De mondhatnánk, hogy ez a cikk is csak a levegőbe beszél, hol vannak a valós számok? Ez nehezebb kérdés, mint amilyennek elsőre tűnik, hiszen sok ismeretlen információt kell mérlegelnünk, amelyek csak az előzetes felmérés esetén derülnek ki. Amit viszont enélkül is kijelenthetünk, hogy jó minőségű fa nyílászárót - egy darab termékről van szó - nem találhatunk legalább húsz, de inkább huszonöt ezer forintos ár alatt. Ezzel szemben, jó hőszigetelést és tartósságot kínáló műanyagból készült termék már a miénk lehet akár tízezer forint alatt is (természetesen a mérettől és a típustól függ a műanyag ablak ára).

Mindenesetre, ne hagyjuk magunkat félrevezetni! Kérjünk árajánlatot, tapasztaljuk meg mi magunk a tényeket, hiszen a döntés a kezünkben van.

vissza

Megosztás

Szavazás

Ön mit vár egy ablakostól?

Szavazok

Gyakori kérdések

Hol tudnék azonnal ablakot vásárolni egyedi méretben?

Valószínűleg sehol.Szabvány méretű műanyag ablakokat talál a barkácsáruházakban. (OBI, Praktiker, Baumax, stb.) 

Be fog sárgulni a fehér műanyag ablak a naptól?

Nem. A mai modern ablakprofilok UV stabilizátort tartalmaznak, így ez nem fordulhat elő. A '80-as években készített műanyag ablakoknál valóban előfordult a jelenség, de azóta eltelt 30 év, fejlődött a technika...

Mennyi a nem standard méretű nyílászárók felára?

Nincs felára.

Mennyi a gyártási idő?

Általában 3-5 hét.

1 hét alatt le tudják gyártani?

Nem, 3-5 hét a gyártási idő.