• Műanyag nyílászárók Önnek...

    Műanyag nyílászárók Önnek...

    Műanyag ablakok és ajtók a Tisza Ajtó Kft-től már 15 éve

    Ajánlatot kérek

A panel ablakcsere folyamata

 

A panel ablakcsere folyamata

A panel ablakcsere nem olyan bonyolult vagy költséges, mint elsőre hinnénk. A régi beépített darab eltávolítása sok kosszal és porral jár, nem beszélve az utána maradó vakolatlan falrészről. Egyáltalán hogyan illeszkedik ezután az új termék a tátongó lyukba? Hogyan garantálják, hogy az jól fog szigetelni? Mikor érdemes vajon belevágni emeletes házak esetén?

Kezdjük az egyszerű kérdéssel: mikor és miért célszerű a panel ablakcsere? A régi nyílászárók általában korántsem működnek olyan jól, mint újkorukban. Elvetemedhetnek, szigetelésük csökkenhet, és nem záródnak rendesen. Megkophatnak az idő során, hisz a rajtuk lévő festék megrepedezik, leválik.

Az sem ritka, hogy valaki egyszerűen azért akar újat, mert környezettudatos, vagy szeretne a fűtéssel spórolni. Egy műanyag ablak ezekre megoldást nyújt, ráadásul sok évig marad változatlan, és külseje sem sérül bármilyen hatásnak is legyen kitéve. Hőmegtartó képessége szinte tökéletes, így kívül tartja a nyári meleget, és belül a télen felfűtött szoba levegőjét.

Maga a panel ablakcsere természetesen a régi kiszerelésével kezdődik. Ez sajnos egy kemény, és piszkos munka. A szárnyak eltávolítása még könnyen megoldható, a tokot azonban fűrésszel kell bevágni, hogy utána ki tudják feszíteni a helyéről. Ekkor persze a fal sem marad sértetlen, de nem kell attól aggódnunk, hogy helyrehozhatatlan károk keletkeznének. Egy panelházban ráadásul sokkal kevésbé költséges feladat ennek a megoldása, hisz elég egy takaróléccel lefedni az tok és a fal közti részt, melyet előtte PUR habbal töltenek ki. Egyéb esetekben vakolni és festeni is kell.

A beépítés már sokkal kényelmesebb, hisz az előtte méretre készített műanyag darab tökéletesen illeszkedik néhány csavarral. Ezután felhelyezik a fentebb említett habot, mely a szigetelést is elősegíti. A párkányok, a szárnyak, kisebb elemek és a választható redőny és szúnyogháló helyretétele után kész is a folyamat.

A fentiek első látásra bonyolultnak és időigényesnek tűnhetnek, de egyáltalán nem azok, hisz szakértőknek ez rutinmunka. Az új, remekül szigetelő nyílászárónk mellett, már a takarítás is élvezhetőbb lesz. Ha kíváncsi termékeinkre és akcióinkra, böngésszen a honlapunkon.

vissza

Megosztás

Szavazás

Ön mit vár egy ablakostól?

Szavazok

Gyakori kérdések

Az ablakcsere után elszállítják a régi ablakaimat?

Igen, ezt megrendeléskor kérjük jelezni.

Kérhetek -e különleges üvegezést műanyag ablakaimba?

Igen. Lehetőség van katedrál, biztonsági, reflexiós, extra hangszigetelésű és egyéb üvegezést rendelni.

Mennyi a nem standard méretű nyílászárók felára?

Nincs felára.

Tudok -e raktárról ablakokat vásárolni?

Nem tartunk raktárkészletet, minden nyílászárónk az egyedi igények alapján készül.

Nem lehet meggyorsítani?

Ebben nem tudunk segíteni, mert nem rajtunk múlik. Csak olyan határidőre vállaljuk az ablakok legyártását amit biztosan tudunk teljesíteni.